• Thuiszorg materiaal

  Materialen voor thuiszorg zijn vanuit de apotheek gemakkelijk aan te leveren.

  Het is volledig normaal dat u bij ons streven naar een zo comfortabel mogelijk leven, waarbij u volledig begeleid wordt aangaande de mogelijkheid om na thuiskomst uit een ziekenhuis of bij ongemakken ontstaan uit ouderdom, kunt genieten van een verzorging van hoogstaand niveau in uw vertrouwde omgeving.

  Het zoeken naar een oplossing voor medische zorg aan huis, het doen van uw huishouden, uw huis veilig maken, uw transport regelen… hoeven u geen zorgen te blijven baren.
  Apotheek Moens kan u bijstaan in uw zoektocht naar de juiste middelen en ondersteuning.

  thuiszorg 1

  Incontinentiematerialen, verbandmaterialen, steunverbanden, postoperatieve verzorgingsproducten, rolwagentjes, rolstoelen, krukken, wandelstokken, urinalen, producten voor hygiëne, aerosol- en zuurstoftherapie, bedden en ga zo maar door kan u bij ons verkrijgen.

  Wat hier eveneens in thuishoort, is het bevorderen van uw therapietrouw. Dit wil zeggen: neem uw medicijn en neem het op de juiste wijze. Hiervoor is u vanuit de apotheek een medicatieschema aan te bieden en kan de apotheek uw medicatie individueel voorbereiden voor bijvoorbeeld een week.

  Via het gedeeld farmaceutisch dossier kunnen de apotheken de medicatieschema’s correct bijhouden. Het gedeeld farmaceutisch dossier, waarvoor u als patiënt uw toestemming moet geven, laat de apotheker toe te kijken in uw medische informatie. Bijvoorbeeld of er tijdens een wachtdienst een nieuw medicijn elders gehaald werd dat dient opgenomen te worden in uw medicatieschema of dat u dient verwittigd te worden van een negatieve wisselwerking met uw reguliere medicatie, enz.

  thuiszorg 2

 • Baby en moeder

  Moeten we het nog in vraag stellen? Alles begint bij de vrouw. Daar is de langverwachte baby en de gelukkige moeder.

  Het spreekt voor zich dat we mama en papa correct adviseren omtrent hun jonge spruiten en alles in het werk stellen om te zoeken en te vinden wat het kindje een gezonde en sterke start kan geven.

  Babyvoedingen, verzorgingsproducten voor de baby en de moeder, gesprekken over de evolutie van uw kind… het is een greep uit de talrijke mogelijkheden die u geboden worden.

  Apotheek Moens en zijn medewerkers staan u met veel plezier bij om uw gezin te begeleiden naar een goede gezondheid.

  baby en moeder 1

  In de afgelopen decennia heeft de kindergeneeskunde en daarmee samengaand de geneeskunde in functie van de jonge moeder/vrouw, zich in razend tempo ontwikkeld.

  Inzicht in de precieze werking van geneesmiddelen heeft er mondiaal voor gezorgd dat vele medicijnen op de lijst zijn gekomen van beter niet meer te gebruiken bij baby, kind en zwangere.
  Aan de andere kant zijn er een groot aantal producten ontwikkeld die perfect aansluiten bij de behoefte van onze jongsten en onze moeders.

  Ook hier is het rechtstreeks contact met de apotheker van wezenlijk belang om de massa informatie die ons bereikt te filteren en voldoende kritisch te benaderen. Uiteindelijk is het onze bedoeling dat ieder kind, ziek, gehandicapt of gezond, de grootst mogelijke kans heeft op een normaal, gelukkig, maatschappelijk, actief volwassen bestaan.

  baby en moeder 2

 • Ruim Aanbod Verzorgingsproducten

  Kan u een bloeddrukmeter vinden bij de apotheek? Of een bloedglucosemeter? Een stappenteller? Een personenweegschaal, babyweegschaal? Zijn deze producten volledig te betalen of is er tussenkomst? Waar kan ik terecht met vragen over een droge trekkende huid? Jeuk? Psoriasis, eczema?

  In vele gevallen zijn er financiële tegemoetkomingen voor producten om onze gezondheid te monitoren. Onze huid kan in een optimale conditie gehouden worden door technologisch geavanceerde producten. Via uitgebalanceerde voedingen leggen we de basis voor een vruchtbaar leven.

  verzorgingsproducten 1

  Wij staan er op jonge leeftijd niet steeds bij stil, maar onze ogen dienen wel degelijk een afzonderlijke verzorging te krijgen.

  Computerschermen, laptops, I-Pads, tablets en smartphones worden meer bekeken dan wat dan ook.

  Dat de wereld buiten deze zaken veel mooier is, wordt hier even ter zijde gelaten, maar dat onze ogen door het geconcentreerd kijken naar deze schermen sterk uitdrogen wordt hier wel even aangehaald.

  Het is nuttig dat wij allemaal, jong of oud, met gepaste producten onze ogen dagelijks enkele maken bevochtigen om te voorkomen dat een te snelle verslechtering van ons zicht optreedt.

  verzorgingsproducten 2