• Afslanken/Voedingssupplementen

  Een groot aantal producten om af te slanken, alsook een groot aantal supplementen om bij onze reguliere voeding te nemen, worden ons in de handel aangeboden.

  In de apotheek kunnen we specifieke samenstellingen maken in functie van de specifieke noden van de patiënt. Dit kan van belang zijn indien er reeds verscheidene producten gecombineerd worden en het kan interessant zijn indien er reeds aanzienlijke budgetten vruchteloos naar afslankmiddeltjes zijn gevloeid.

  Alle op de markt correct geregistreerde producten kunnen in de apotheek bekomen worden en met de door u geëiste adviezen begeleid worden.

  afslanken 1

  Bij het nemen van bepaalde medicijnen voor de maag, kan er een tekort ontstaan aan welbepaalde vitaminen en mineralen.

  Bij het nemen van bepaalde vet-afdrijvende medicijnen kan er een wezenlijk tekort ontstaan aan vet-oplosbare vitaminen en kunnen medicijnen die u tegelijkertijd moet nemen in werking verzwakt of versterkt worden.

  Dit zijn maar enkele voorbeelden die de noodzaak aantonen van een juist inzicht in de aanwending van slankheidsmiddeltjes en voedingssupplementen.

  afslanken 2

  Aan de basis van vele aandoeningen van hart en vaten als ook bij het ontstaan van diabetes en tal van gewrichtsklachten, ligt overgewicht.

  Voor vele jonge mensen wordt de aanzet gegeven tot veel lichamelijk leed op middelbare leeftijd en ouder als gevolg van het ongecontroleerd gebruik van grote hoeveelheden suikers en vetten, zonder daarbij de nodige beweging te nemen. Wist u dat een jong gezond lichaam gebouwd is om ongeveer 60 km per dag flink te stappen?

  Naast ons advies om te bewegen zoeken wij desgewenst uit welk medicijn u kan helpen uw beoogde gewicht te benaderen.

  afslanken 3

  Het kennen van een uitgebalanceerde voeding, is één, de juiste hoeveelheden voedingsstoffen tot u nemen elke dag opnieuw, is soms een moeilijkere taak. In functie van uw leefpatroon zou het kunnen dat er tekorten van stoffen ontstaan die voor uw lichaam noodzakelijk zijn.

  Er is een ongelooflijk groot aanbod van voedingssupplementen op de markt te verkrijgen. Er moet echter gezorgd worden dat een tekort niet een teveel wordt. Dit is niet altijd een probleem, maar we mogen hier niet lichtzinnig mee omspringen.

  We kunnen rustig vanuit onze zetel thuis bijna elk product bestellen en aangeleverd krijgen in een kartonnen doosje in de voor ons dikwijls belangrijke discretie.
  Maar is het niet beter om direct contact met vakmensen op te nemen, waarbij deze verplicht zijn onmiddellijk verantwoordelijkheid te nemen voor hun advies?

  De virtuele wereld waarin we ons vandaag toch zo thuis voelen even inruilen voor een directe vraag aan een persoon die voor ons staat, kan onze gezondheid nooit schade toebrengen.

 • Schoonheidsproducten/ Cosmetica

  Louis Widmer, Vichy, La Roche Posay, Dercos, Caudalie, Nuxe, Furterer, Lierac… Wat is nu het beste voor mij? Waar wordt mijn haar het mooiste mee? Welk product geeft het minste kans op allergie?
  Het zijn vragen waar zowel dames als heren, oud en jong regelmatig mee worstelen.

  Wist u dat er een volledige huidanalyse van gezicht, hoofdhuid en haar en lichaam kan gemaakt worden met aansluitend richtinggevend advies naar welk gamma en product binnen het gamma u het beste gaat?
  Geen enkel bedrijf dat schoonheidsproducten via de apotheek wenst aan te bieden permitteert zich nog om dit te doen zonder de grondige analyse door een batterij medisch gekwalificeerde mensen.

  Vraag ons advies en wij geven u de juiste analyse voor een perfecte verzorging van uw lichaam.

  cosmetica 1

  Droogheid, jeuk, huidcrisissen… zorgen voor heel wat kinderen en hun ouders voor slapeloze nachten.
  Na 25 jaar onderzoek hebben de laboratoria van Cosmétique Active zich op een nieuwe wetenschappelijke ontdekking kunnen baseren, namelijk dat het huidmicrobioom een bepalende invloed heeft op de atopische huid.
  Lipikar Balsem AP+ gebruikt de bacterie Aque Posae Filiformis om de bacteriële diversiteit van de huid te herstellen. Klachten verdwijnen, de huid wordt mooier.

  Dermatologen en industrieapothekers buigen zich over de vraag een product als Liftactiv Suprême van de Laboratoires Vichy dusdanig te optimaliseren dat u een doorlopende correctie van rimpels heeft en de stevigheid van uw huid lang gehandhaafd blijft.

  Mascara, eye-liner, lippenstift, fond de teint, blush, oogschaduw…, is onze huid daar niet te gevoelig voor? Welke merken zijn voor u het beste?

  Het is van fundamenteel belang om u goed te informeren en de producten aan te schaffen die bij u passen. Vraag ons vrijblijvend advies.

  cosmetica 2

 • Natuurproducten

  Planten, mineralen, we halen ze uit de natuur. In tegenstelling tot de strikte homeopathie worden deze niet hoog verdund maar gewoon zuiver toegediend in een aangepaste dosis.

  Wij horen dikwijls zeggen: ‘Planten kunnen geen kwaad.’ Dit is natuurlijk helemaal niet zo.
  Digitalis en Papaver zijn nog maar twee welbekende voorbeelden waarbij de dosis, dus de hoeveelheid die we innemen, wel degelijk belangrijk is.

  Ook voor onze schoonheid worden vele natuurlijke stoffen in de ontwikkeling van producten gebruikt.
  Natuurproducten kunnen zeer waardevol zijn. Echter een juist gebruik is essentieel. Vraag de medewerkers van Apotheek Moens advies. Wij willen u graag helpen om het correcte product voor uw specifieke behoefte te leveren.

  natuurproducten 1

  Vandaag staat de stof Curcuma erg in de belangstelling. Dit product werkt positief in op onze gemoedstoestand en zorgt er anderzijds voor dat ons bewegingsapparaat ondersteund wordt.
  Verschillende gecontroleerde preparaten worden aangeboden en eigen bereidingen met deze substantie zijn courant.

  Stress, slaap en ontspanning. In de natuur zijn stoffen als bittere sinaasappel, lavendel, mandarijn, basilicum, muscaatsalie, rozemarijn… te vinden die hier een veilig en natuurlijk alternatief kunnen betekenen voor onze klassieke medicijnen.

  Tea-tree, Ravintsara, Eucalyptus radiata (bovenste luchtwegen/heel jonge kinderen), Eucalyptus globulus (onderste luchtwegen), Grove Den (baby), Tijm… kunnen aangewend worden om onze weerstand te verhogen en onze luchtwegen te verzorgen.

  natuurproducten 2