• Geneesmiddelen

  Wij leven allemaal gemiddeld genomen langer. Reguliere medicijnen zijn hier een groot stuk verantwoordelijk voor.

  Het onderzoek naar de wisselwerking tussen levende organismen en scheikundige stoffen wordt onderzocht in de farmacologie. De technieken om deze wetenschap optimaal uit te oefenen zijn van groot belang voor de ontwikkeling van steeds betere medicijnen, medicijnen via dewelke men ongelooflijke resultaten boekt vandaag.

  Hierin kunnen we u met onze deskundige mensen binnen Apotheek Moens met raad en daad bijstaan.

  Geneesmiddelen 1

  Voor de eerste medicijnen die specifiek uw leven kunnen verlangen moeten we niet meer al te lang wachten, de eerste tests worden uitgevoerd.

  Eén van de producten die hiervoor vandaag in de belangstelling staat is Metformine, een medicijn dat voorlopig voornamelijk gebruikt wordt voor suikerziekte. Daarnaast zou de molecule Simvastatine onze levensduur kunnen verlengen.

  Het is de moeite om eens een kijkje te nemen achter de schermen van high-tech bedrijven die instaan voor de ontwikkeling van deze geneesmiddelen.

  Men weet al op welk tijdstip precies voor of na het eten of op welk tijdstip van de dag een medicijn best genomen wordt.

  Medicamenten die de bloedstolling regelen zijn voor velen van ons bekenden. Een groep van deze bloedstolling-regulerende producten werkt zelfs zo geniaal dat bij inname de bloedstolling onmiddellijk start, maar dat deze ook onmiddellijk stopt indien u het medicijn stopt. Dit kan van grote waarde zijn in pre- en postoperatieve situaties.

  Zowel de apotheker bij het bereiden van zijn officinale bereidingen als de industrieapotheker bij het ter productie brengen van een geneesmiddel moeten er voor zorgen dat de actieve bestanddelen van het product voldoende efficiënt vrijkomen om de gewenste werking te garanderen.

 • Homeopathie

  Het is alom geweten dat vele mensen bij het tot zich nemen van een strikt homeopathisch middel een vermindering krijgen van de symptomen. Zoals u weet is een homeopathisch medicijn gebaseerd op het maken van heel hoge verdunningen van standaard producten, meestal rechtstreeks uit de natuur onttrokken zoals mineralen, planten, dieren en zelfs uit stoffen die geproduceerd worden bij bepaalde ziektes. Werken deze homeopathische middelen wel? Dit is een veel gestelde vraag waarop in vele gevallen een traditioneel wetenschappelijk antwoord moet uitblijven. Feit is dat niet de eerste en ook niet de laatste persoon in haar of zijn dagelijkse kwaaltjes ondersteund blijkt te zijn met deze therapie.

  De klassiekers kennen we al: Unda, Boiron, Dolisos, Phylag-Sachsen, Vanocomplex, VSM… Hier worden de homeopathische medicijnen in de diverse labo’s bereid.

  Maar ook in uw reguliere dorps- of stadsapotheek kan u in vele gevallen een homeopathische bereiding laten maken.

  De wetgeving omtrent deze producten is niet in elk land gelijk. Soms dient u bij uw geneesheer een toelating te vragen om een welbepaald homeopathisch middel uit het buitenland te bekomen via de apotheek.

  Wat u dan wel weet, is dat meerdere universitair geschoolde personen garant staan voor uw product en dus hier verantwoordelijk voor zijn en door de inspecterende overheid hier op aangesproken kunnen worden, indien van toepassing.

 • Diergeneesmiddelen

  Ook voor onze trouwe viervoeters en vele andere huisdieren heeft de wetenschap rond de medicijnen, zowel scheikundige, plantaardige als homeopathische, niet stilgestaan. Het comfortabel ouder laten worden van onze dieren, is iets waar we tegenwoordig veel zorg aan besteden. Ook voor hen kunnen wij speciaal ontwikkelde voedingsmiddelen vinden in de apotheek.

  Wist u dat psychologische begeleiding en aromatherapie hun intrede al lang gedaan hebben in de wereld van de dieren?

  Onze lieve dieren lopen bijna iedere dag het risico om geplaagd te worden door endo- en/of ecto-parasieten. Of het nu winter of zomer is, herfst of lente, de parasiet ligt steeds op de loer.

  Meestal gaan we deze vervelende gasten te lijf met zo zwaar mogelijke chemische producten waarvan we nu al weten dat er resistentie tegen begint te ontstaan.

  Het is niet onbekend dat doorgedreven hygiëne hier een gedeeltelijke oplossing kan bieden. Producten hiervoor vindt u veilig in de apotheek.
  De heropbloei van aromatische producten in onze gezondheidszorg biedt ook mogelijkheden voor onze dieren, zoals reeds gemeld.

  Bijvoorbeeld om teken te voorkomen bestaat er essentiële olie van Geranium, Citronella, Lavendel. Dit is zeer effectief. Een ander voorbeeld: een druppeltje essentiële citroen- of pepermuntolie doet wonderen bij reisziekte.